• Lata doświadczeń w biznesie

Pieczona gęś

Z gęsią nie ma żartów – przygotowanie jej to czasochłonne zajęcie, ale dla oszałamiającego efektu warto się poświęcić. Niegdyś w kuchni staropolskiej stanowiła, tuż obok dziczyzny, gwarancję sukcesu na każdym przyjęciu czy uroczystym obiedzie. Jeśli chciałabyś wybrać się na małą wycieczkę w czasie, mamy dla...

Zobacz

Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku – jeden z najsłynniejszych i na pewno najbardziej wykwintnych przysmaków kuchni azjatyckiej może zagościć na Twoim stole! To danie wymaga zaangażowania i czasu, ale efekty przerosną najśmielsze oczekiwania. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.   Składniki potrzebne do zrobienia kaczki po...

Zobacz

Kurczak faszerowany makaronem

Mięso z kurczaka to najpopularniejsze mięso w Polsce. Można więc rzecz, że każdy mięsożerca kurczaka ma na co dzień i na pewno mamy mistrzów w marynowaniu i przyrządzania tego ptaka. Zapewne najczęściej ląduje on na naszych stołach w postaci rosołu (a na drugi dzień pomidorowej) lub jako dodatek do makaronu i jakiegoś...

Zobacz

Wieprzowina w paście vindaloo

Aby zapanować nad nudą w kuchni, trzeba nieustannie wyszukiwać ciekawych przepisów, które sprawdzą się na naszych stołach. Dziś mamy dla was unikalny przepis na wieprzowinę zwaną vindaloo – od portugalskiego dania „Carne de Vinha d’ Alhos”, mięsnej i mocno doprawionej czosnkiem potrawy, bardzo popularne w...

Zobacz

Kurczak z wiórkami kokosowymi

Dla wielbicieli azjatyckich smaków, mamy dziś bardzo prosty w przygotowaniu i tani przepis na aromatycznego kurczaka. Mowa o kurczaku curry z wiórkami kokosowymi, którego orientalny smak na pewno urozmaici codzienny posiłek.   Kurczak curry z wiórkami kokosowymi Przedstawiony przez nas przepis oceniamy jako łatwy w skali...

Zobacz